Salasana unohtunut?
Tekniikan Historian Seuran tarkoituksena on tekniikan, teknologian ja teollisuuden historian tunnetuksi tekeminen sekä näihin liittyvän tutkimuksen ja museotoiminnan edistäminen.
Liity jäseneksi

Lääketieteen teknologinen kulttuuriperintö Suomessa – seminaari 22.11.2018

Lääketieteellisestä teknologiasta on tullut yksi Suomen tärkeimpiä vientiteollisuuden aloja ja lääketieteen historia on ilmiöiden tasolla lähentynyt teknologian historiaa. Tieteen, teknologian ja talouden kysymykset kietoutuvat toisiinsa saumattomaksi verkoksi. Miten lääketieteen teknologista historiaa voidaan tutkia, mitä sen kulttuuriperintötyössä tulisi ottaa huomioon ja miten aiheesta olisi syytä käydä keskustelua kansalaisyhteiskunnassa?

Tekniikan Waiheita 2018:3 ilmestynyt!

Tutkimuksessa on välillä hyvä pysähtyä arvioimaan, miten tähän on tultu. Tekniikan Waiheita on lehtenä muuttunut paljon sitten 1980-luvun alun. Samalla teknologian historian tutkimus on vakiintunut kansainväliseksi akateemiseksi alaksi verkostoineen, teorioineen ja metodeineen. Teknologia on kuitenkin laaja aihe, mitä kuvastavat myös sen historian monet erimittaiset esitykset. Historioiden kirjoittajatkin ovat moninaisia, sillä joukkoon on aina mahtunut yhtälailla insinöörejä, intohimoisia harrastajia, toimittajia, kuin akateemisia tutkijoitakin. Kuten historia yleensäkin, on teknologian historia moniäänistä ja moni-ilmiöistä historiaa. Siksi on hetkittäin syytä katsoa ympärilleen ja todeta, mitä on tullut tehtyä ja miksi.

Call for papers: Technologies of war and security

We are looking for articles on the technologies of war and security to be published in Tekniikan Waiheita.

Kirjoituskutsu: Sodan ja turvallisuuden teknologiat

Etsimme artikkeleita sodan ja turvallisuuden teknologioiden teemanumeroon Tekniikan Waiheita -lehdessä.
Anna sähköpostiosoitteesi. Mikäli osoite löytyy tiedoistamme lähetämme siihen linkin uuden salasanan luontiin.