Tekniikan Historian Seura
Etusivu
Ajankohtaista
Jäsenyys
Seuran historia
Säännöt
Yhteystiedot
Linkit
THS på svenska
THS in English

Tekniikan Waiheita
eTW
Suomen Tekniikan Historia
Bibliography

Tekniikan Waiheita
Uusin numero
Toimitus
Kirjoita lehteen
Mediakortti
Sisällysluettelot
Abstracts
Artikkelipalkinnot
Tekniikan Historian Seura :: Tekniikan Waiheita

Tekniikan Waiheita

TW 4/2004

ISSN 0780-5772

Tekniikan Waiheita on neljä kerta vuodessa ilmestyvä teknologian historian aikakauslehti, jota julkaisee Tekniikan Historian Seura ry.

Tekniikan Waiheita -lehden nimeen sisältyy sanaleikki. Lehden otsikosta saa muodostettua myös tekniikan aiheita.

Ajatus kuvaa hyvin Tekniikan Historian Seura ry:n harjoittaman julkaisutoiminnan perusteita. Lehti perustettiin keväällä 1983 levittämään tietoa tekniikan ja teknologian historiasta ja toimimaan teknillisten museoiden äänenkannattajana.

Lehti muuttui rakenteeltaan historiatieteelliseksi aikakauslehdeksi 1994, jonka jälkeen sekä lehden koko että levikki ovat kasvaneet nopeasti. Lehden saa omakseen nykyään toistatuhatta asiasta kiinnostunutta. Lehden sivumäärä vaihtelee 52–100:n välillä.

Mitä siitä voi lukea?

Tekniikan Waiheita -lehdessä julkaistaan historiatieteellisiä artikkeleita jotka käsittelevät tekniikan, teknologian ja teollisuuden historiaa. Suuremmat artikkelit ovat pääasiassa olleet alan päätoimisten tutkijoiden tai alan opiskelijoiden kirjoittamia tutkimuksia tai tiedonantoja. Aiheet ovat liikkuneet työväenkulttuurista yksittäisten innovaatioiden tai laajojen teknologiajärjestelmien kehityksen historiaan ja teollisuuslaitosten menneisyyden kuvaukseen.

Lehdessä esitellään myös museoiden toimintaan liittyviä uutuuksia: näyttelyitä ja museoiden toiminnan kehitystä. Lehti julkaisee tietoja alan uutuusjulkaisuista ja arvostelee esille tulevaa kirjallisuutta. Sivutilaa saavat myös tekniikan historiaa tallettavat arkistot.

Mistä sitä saa?

Lehti tulee jäsenetuna Tekniikan Historian Seuran jäsenille. Lehden voi myös tilata kestotilauksena liittymättä jäseneksi. Ks. Jäsenyys.

Lehti talletetaan kaikkiin suomalaisiin tieteellisiin kirjastoihin. Toimitus myy lehden vanhoja numeroita, mikäli niitä on tallella. Tekniikan Waiheita -lehden irtonumeroita myyvät mm. Tiedekirja ja Akateeminen kirjakauppa Helsingissä.

Tekniikan Waiheita Facebookissa.


Tekniikan Waiheita